Gratis combispreekuren reumavoet, schoenen, kinderen, algemeen en fysiotherapie

Gratis combispreekuren reumavoet, schoenen, kinderen, algemeen en fysiotherapie

Podotherapie Segerink breidt gratis spreekuren uit

We hebben een reeks van gratis en vrijblijvende (combi)spreekuren. We proberen zo onze zorg toegankelijk te maken en u laagdrempelig met een gedegen advies te voorzien. De reumavoet en (orthopedisch) schoenspreekuren zijn 30 min per consult, de andere 15 min per consult. Dit consult is laagdrempelig, richtinggevend en waardevol voor een ieder met vragen, twijfels of zorgen over zijn voetklachten of gerelateerde houdingsklachten.

Gratis Combispreekuur Reumavoet (twee wekelijks middag)

Reumapodotherapeut Jolette Groot Zwaaftink is enthousiast: “In 80%-96% van de reuma gevallen leidt dit tot voetklachten en pijn/beperking bij het gaan en staan. Het is heel waardevol deze klachten vroegtijdig te herkennen, te behandelen en waar mogelijk te verlichten. We doen het spreekuur samen met physician assistant reumatologie Patricia van der Meijde, waarbij ook de echografie sterk ingezet wordt.

De eerstkomende data zijn:

 • Woensdag 22 februari
 • Vrijdag 22 maart

Gratis Spreekuur Kinderen (twee wekelijks maandag)

Marloes Buursen, kinderpodotherapeut, kan niet wachten om het kinderspreekuur te starten: “Wij zien al veel kinderen in de praktijk, al lopen volgens de statistieken er nog veel kinderen met onnodige klachten of zorgen rond. Enerzijds zien wij kinderen met algemenere klachten zoals: regelmatig vallen of struikelen over eigen voetjes en pijn of vermoeidheid met lopen. Meer specifiek zien wij veel kinderen met pijnlijke hielen. Achter in de hiel bevindt zich een groeischijf waar de achillespees aanhecht. Pijnlijke hielen komen vooral voor bij kinderen tussen de 8 en 13 jaar, en vaker bij jongens dan bij meisjes. Deze aandoening ontstaat door een vergrote trekkracht van de achillespees op de groeischijf van het hielbeen. Hierdoor ontstaan er soms ontstekingsverschijnselen (roodheid, pijn, warmte, zwelling). Bij een overbelasting van de groeischijf in de hielen kunnen de hielen pijnlijk zijn bij springen, rennen, sporten of op de tenen lopen.”

De eerstkomende data zijn:

 • Maandag 20 februari
 • Maandag 6 maart, 20 maart
 • Maandag 1 mei, 15 mei
 • Maandag 12 juni, 26 juni
 • Maandag 17 juli, 31 juli
 • Maandag 14 augustus, 28 augustus
 • Maandag 11 september, 25 september
 • Maandag 9 oktober, 23 oktober
 • Maandag 6 november, 20 november
 • Maandag 4 december, 18 december

Spreekuur Algemeen (twee wekelijks dinsdag)

Annemiek Mennink, podotherapeut, vult nog aan: “Naast kinderen en sporters hoop ik op mijn algemene spreekuur de meer generieke klachten te kunnen zien. Denk hierbij aan voet- en houdingsklachten tijdens de dagdagelijkse dingen zoals boodschappen doen, het huishouden, sociale omgang, maar zeker ook werk. Voor podotherapeutische zolen in veiligheidsschoenen gelden overigens speciale regels, waarin wij, voor bijna alle merken en modellen, kunnen voorzien.”

De eerstkomende data zijn:

 • Dinsdag 14 maart, 28 maart
 • Dinsdag 25 april
 • Dinsdag 23 mei
 • Dinsdag 6 juni
 • Dinsdag 11 juli, 25 juli
 • Dinsdag 8 augustus, 22 augustus
 • Dinsdag 5 september, 19 september
 • Dinsdag 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober
 • Dinsdag 14 november, 28 november
 • Dinsdag 12 december

Gratis Spreekuur (orthopedische) Schoenen (wekelijks maandag / woensdag / vrijdag)

Wanneer we met onze podotherapeutische oplossingen niet meer voldoende kunnen bereiken en orthopedische schoenen een oplossing zijn dan gaan we in overleg met een orthopedisch schoenmaker. Op onze locatie aan de MR HF de Boerlaan is er, naast de wekelijkse inloopspreekuren, ook een maandelijks spreekuur met orthopedisch chirurg Kees van Doorn.

Orthopedische schoenen? Dat klinkt niet heel aantrekkelijk… Toch klopt dit beeld niet met wat je het eerst denkt. Tegenwoordig worden er hele mooie schoenen gemaakt en je kan kiezen uit verschillende modellen, kleuren en materialen. De schoenen zien er uit als schoenen uit de winkel, maar passen beter bij jouw voeten en zijn op maat afgestemd op jouw voetklachten. “Het zijn gewone schoenen, en je kan vandaag niet zonder”, omschrijft Victor de schoenen die hij aanmeet.

Reserveer nu uw eigen gratis consult

Wilt u één van onze gratis spreekuren (reumavoet, kinderen, (orthopedische) schoenen en algemeen) bezoeken, bel dan eerst naar ons secretariaat op 0570-609860 voor een afspraak. We kijken uit naar uw bezoek.

 

Samenwerking met Fysiotherapeuten

Daarnaast organiseren wij ook gezamenlijke spreekuren met fysiotherapeuten. Heeft u klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug? Al of niet in behandeling bij de podo- of fysiotherapeut? Nemen de (pijn)klachten niet af of blijft prestatieverbetering uit? Dan is ons gratis gezamenlijk spreekuur wellicht de juiste keuze! In overleg met fysiotherapeut en podotherapeut overleggen we welk traject het beste aansluit op uw probleem.

 • Paramedisch centrum de Spil, Draaiomsweg 46a Diepenveen
  (Thomas Hesp podotherapeut/Wouter Huisman fysiotherapeut)

Elke eerste woensdag van de maand van 17.00 -18.00 uur: eerstvolgende data zijn:  6 juli, 5 oktober, 2 november en 7 december.
Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Fysiotherapie de Spil via telefoonnummer: 0570 – 59 11 44.

 • Fysiodé, Locatie Hoge Hond, Schurenstraat 8a, Deventer
  (Thomas Hesp podotherapeut/Anke Kleiboer fysiotherapeut)

Elke derde maandag van de maand van 08.00-10.00 uur: eerstvolgende data zijn 15 augustus, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december. Voor een afspraak voor een gratis consult kunt u contact opnemen met Fysiodé 0570 – 633 964.

Deel dit

Voeten

Je loopt ermee, je staat erop, ze zorgen voor je evenwicht. Toch ziet bijna niemand ze staan: voeten. Pas als mensen voetklachten hebben, zijn ze zich bewust van het feit, dat deze ‘onderdanen’ een belangrijke functie vervullen in het dagelijks leven.

Lees meer over vergoedingen
Gratis combispreekuren reumavoet, schoenen, kinderen, algemeen en fysiotherapie
Gratis combispreekuren reumavoet, schoenen, kinderen, algemeen en fysiotherapie