Gratis combispreekuren sport, kinderen, algemeen en fysiotherapie

Gratis combispreekuren sport, kinderen, algemeen en fysiotherapie

Podotherapie Segerink breidt gratis spreekuren uit

In navolging van het succesvolle gratis combispreekuur sport breiden wij de gratis spreekuren uit, met aandacht voor kinderen en algemene voet- en houdingsklachten. Elk spreekuur bevat vier gratis korte consulten van 15 minuten waarin per client een voorlopige podotherapeutische diagnose en advies wordt gegeven. Dit consult is laagdrempelig, richtinggevend en waardevol voor een ieder met vragen, twijfels of zorgen over zijn voetklachten of gerelateerde houdingsklachten.

Gratis Combispreekuur Sport (Dinsdag 18.00-19.00 uur)

Sportpodotherapeut Thomas Hesp is enthousiast: “Mannes Naeff MSK-arts/sportarts en ikzelf voorzien al ruim 1,5 jaar in een gratis wekelijks combispreekuur sport. Dit was ons eerste gratis spreekuur wat ons heeft laten zien hoe waardevol dit voor patiënten en cliënten kan zijn. Dit heeft ons gemotiveerd om nu extra spreekuren op andere thema’s op te zetten.”

De eerstkomende data zijn:

  • Dinsdag 1 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni

Gratis Spreekuur Kinderen (Maandag 15.30-16.30 uur)

Marloes Buursen, kinderpodotherapeut, kan niet wachten om het kinderspreekuur te starten: “Wij zien al veel kinderen in de praktijk, al lopen volgens de statistieken er nog veel kinderen met onnodige klachten of zorgen rond. Enerzijds zien wij kinderen met algemenere klachten zoals: regelmatig vallen of struikelen over eigen voetjes en pijn of vermoeidheid met lopen. Meer specifiek zien wij veel kinderen met pijnlijke hielen. Achter in de hiel bevindt zich een groeischijf waar de achillespees aanhecht. Pijnlijke hielen komen vooral voor bij kinderen tussen de 8 en 13 jaar, en vaker bij jongens dan bij meisjes. Deze aandoening ontstaat door een vergrote trekkracht van de achillespees op de groeischijf van het hielbeen. Hierdoor ontstaan er soms ontstekingsverschijnselen (roodheid, pijn, warmte, zwelling). Bij een overbelasting van de groeischijf in de hielen kunnen de hielen pijnlijk zijn bij springen, rennen, sporten of op de tenen lopen.”

De eerstkomende data zijn:

  • Maandag 10 mei, 17 mei en 14 juni

Gratis Spreekuur Algemeen (Vrijdag 15.30-16.30 uur)

Annemiek Mennink, podotherapeut, vult nog aan: “Naast kinderen en sporters hoop ik op mijn algemene spreekuur de meer generieke klachten te kunnen zien. Denk hierbij aan voet- en houdingsklachten tijdens de dagdagelijkse dingen zoals boodschappen doen, het huishouden, sociale omgang, maar zeker ook werk. Voor podotherapeutische zolen in veiligheidsschoenen gelden overigens speciale regels, waarin wij, voor bijna alle merken en modellen, kunnen voorzien.” Tijdens het zwangerschapsverlof van Annemiek, nemen haar collega’s dit spreekuur waar.

De eerstkomende data zijn:

  • Vrijdag 4, 11, 18 en 25 juni

Waarom doen we wat we doen

Mariëlle Segerink, podotherapeut en eigenaar is trots dat ze met haar team ook in deze moeilijke tijden een bijdrage kan leveren: “Vaker dan anders zijn we ons bewust van wat ons beweegt en motiveert, al is het niet zo makkelijk dit goed in woorden te vangen: “Bewegingsvrijheid is een groot voorrecht. Staan, lopen en rennen is de basis van uw zelfredzaamheid en actieve deelname op sociaal, arbeids- of sportief vlak. Het is onze uitdaging en geeft ons voldoening om u zonder pijn of beperking binnen uw mogelijkheden te laten bewegen. Onze focus gaat daarbij uit naar voetklachten of gerelateerde houdingsklachten aan enkel, knie, heup of lage rug. Deskundige, doeltreffende en duurzame podotherapeutische zorg stellen we daarbij centraal. Podotherapie Segerink, altijd dichtbij. Deze nieuwe spreekuren passen uitstekend in dit gedachtengoed.”

Veilig naar de Podotherapeut

Gildo Wanders, operationeel manager, voegt als laatste toe: “Het is belangrijk dat u veilig naar de podotherapeut kunt. Ook Podotherapie Segerink volgt natuurlijk alle richtlijnen van RIVM en de beroepsvereniging. U zult in onze praktijk al die zaken herkennen zoals verplichte handdesinfectie, verplicht mondmasker gebruik, preventieschermen, extra schoonmaak, etc. Maar naast al deze maatregelen zijn er ook twee voorwaarden waar we mee bevoorrecht zijn. Zo hebben wij een grote wachtkamer die maakt dat er voldoende ruimte tussen de bezoekers gewaarborgd kan worden. En wat niemand direct kan zien, is de kwaliteit van onze ventilatie. In elke van onze behandelruimtes en werkruimtes wordt rechtstreeks verse buitenlucht mechanisch aangevoerd en gebruikte lucht mechanisch afgevoerd. Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde luchtkwaliteit.”

Reserveer nu uw eigen gratis consult

Wilt u één van onze gratis spreekuren (sport, kinderen, algemeen) bezoeken, bel dan eerst naar ons secretariaat op 0570-609860 voor een afspraak. We kijken uit naar uw bezoek.

 

Samenwerking met Fysiotherapeuten

Daarnaast organiseren wij ook gezamenlijke spreekuren met fysiotherapeuten. Heeft u klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug? Al of niet in behandeling bij de podo- of fysiotherapeut? Nemen de (pijn)klachten niet af of blijft prestatieverbetering uit? Dan is ons gratis gezamenlijk spreekuur wellicht de juiste keuze! In overleg met fysiotherapeut en podotherapeut overleggen we welk traject het beste aansluit op uw probleem.

  • Paramedisch centrum de Spil, Draaiomsweg 46a Diepenveen
    (Thomas Hesp podotherapeut/Dagmar Rautscher fysiotherapeut)

Elke eerste woensdag van de maand van 17.00 -18.00 uur: eerstvolgende data zijn:  5 mei, 2 juni en 7 juli.
Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Fysiotherapie de Spil via telefoonnummer: 0570 – 59 11 44.

  • Fysiodé, Locatie Hoge Hond, Schurenstraat 8a, Deventer
    (Thomas Hesp podotherapeut/Anke Kleiboer fysiotherapeut)

Elke derde maandag van de maand van 08.00-10.00 uur: eerstvolgende data zijn 17 mei, 21 juni en 13 juli.
Voor een afspraak voor een gratis consult kunt u contact opnemen met Fysiodé 0570 – 633 964.

Deel dit

Voeten

Je loopt ermee, je staat erop, ze zorgen voor je evenwicht. Toch ziet bijna niemand ze staan: voeten. Pas als mensen voetklachten hebben, zijn ze zich bewust van het feit, dat deze ‘onderdanen’ een belangrijke functie vervullen in het dagelijks leven.

Lees meer over vergoedingen
Gratis combispreekuren sport, kinderen, algemeen en fysiotherapie
Gratis combispreekuren sport, kinderen, algemeen en fysiotherapie