Mariëlle Segerink

Mariëlle Segerink

NVvP nummer: 10208

AGB-code: 26000531

KP-nummer: 19900985796

Podotherapeut MSc, Diabetespodotherapeut en Orthopedisch Schoenmaker

Marielle is in 1994 afgestudeerd als podotherapeut BSc  aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Daarna heeft ze 2 jaar gewerkt bij Podotherapie van den Berg in Enschede. Om zich verder te ontwikkelen heeft ze een jaar in Engeland gewerkt en kreeg daar de mogelijkheid om in een Lepra-kliniek te werken in Thailand (McKean Rehabilitation Center, Chiangmai). In 1997 is ze nogmaals een halfjaar terug geweest om daar te helpen.

In 1998 is zij gestart met Podotherapie Segerink. De ervaringen opgedaan in Thailand met Lepra-patiënten bemoedigde haar initiatief te nemen een samenwerking aan te gaan met het Deventer Ziekenhuis. Dit resulteerde in de voetenpoli, gestart in 2001.

In 2005 heeft ze haar universitaire graad in podotherapie behaald (MsC) aan de Universiteit van Sunderland (UK)  met specialisatie Diabetology en Human Locomotion.

In 2014 heeft ze daarnaast de opleiding Orthopedisch schoentechniek afgerond.

Ze heeft een brede interesse in alles wat met houding en biomechanica te maken heeft, of dit nu kinderen betreft, sporters, mensen met reuma en/of diabetes. De samenwerking met andere disciplines is hierbij cruciaal.

Marielle is werkzaam van maandag t/m donderdag.

Deel dit

Voeten

Je loopt ermee, je staat erop, ze zorgen voor je evenwicht. Toch ziet bijna niemand ze staan: voeten. Pas als mensen voetklachten hebben, zijn ze zich bewust van het feit, dat deze ‘onderdanen’ een belangrijke functie vervullen in het dagelijks leven.

Lees meer over vergoedingen
Mariëlle Segerink
Mariëlle Segerink